0

Количка

Количката е празна.

Торове, препарати за растителна защита, семенa

Боян Стоянов
Боян Стоянов Земеделски производител
Read More
Тази стопанска година реших да заложа на част от площите си слънчоглед – нов за мен хибрид на немската компания Strube. Mepo SU – линолов тип е хибрида, който ми препоръча представителя за района Николай Минчев. Добро впечатление ми направиха ОТЛИЧНО калибрираните семена. Това даде добра предпоставка за добро разсяване, нормално и дружно поникване след сеитбата, без значителни отклонения в покълването и поникването. Добре се държа през целия период на вегетация като добре понесе стресовете и най-вече се оказа най-продуктивен от всички други хибриди, на които заложих.

Добив от 285 кг/дка е отличен добив за тази трудна за пролетниците година. Този добив е и един от отличните за района, където е засят Меро по данни от колеги земеделци. Това представяне на хибрида прави задължително да го засея и на следващата година, като ще увелича площите и ще тествам още поне 1 от хибридите на Strube.
Ивайло Лазаров
Ивайло Лазаров Земеделски производител
Read More
Казвам се Ивайло Лазаров и обработвам земеделска земя в землищата на общ. Крушари. Тази стопанска година реших да заложа на 2 нови за мен сорта пшеница – Терес и Лазур (Базови семена), на Семенарска къща Садово.

Отлично представяне направи сорта Терес. През цялата вегетация се държа изключително стабилно, понесе добре засушливите периоди късно наесен и рано напролет. Не бяха му се отразили критично и сухите студове през зимата. С доста добър фитосанитарен профил. Добива от малко над 830 кг./дка., показва това. Хареса ми също и, че е по нисък от познатите ми Български сортове, което намаля риска от полягане и улеснява жътвата. Ще засея първо размножение, внимателно ще следя вегетацията. Смятам, че Терес има място в моето производство, ако продължи да показва такава стабилност.
Андон Андонов
Андон АндоновАгроном при ЕТ „Давид-Джавит“ с. Карапелит обл. Добрич
Read More
Тази година поради силно заплевеляване на стърнищата с коноп и самосевка слънчоглед, се наложи да изполвам тотален хербицид, спрях се на Сателит предлаган от Агрева ООД. Отличителното при него е че, съдържа сърфактант (12.8%) от растителен произход и поради тази причина препоръчителната му доза на приложение е по-ниска. Аз го приложих с доза 390мл/дка и 15л работен разтвор. Ефектът може да се види на снимките 9 дни след третиране.
Илия Илиев
Илия ИлиевУправител, Андрееви Агро ЕООД, гр. Добрич
Read More
Здравейте, името ми е Илия Илиев и съм управител на фирма Андрееви Агро ЕООД гр. Добрич. През есента на 2021г. Закупих базови семена на Семинарска къща Садово от фирма Агрева ООД от техният сорт Лазур. Отгледах семенен участък и сорта ми допадна . Есента на 2022 г. засях първо размножение от сорта .Стопанската година 2022-2023 г. всички знаем каква беше, редуване на продължителни сухи периоди, последвани от периоди с ниски температури и липса на снежна покривка, продължителни валежи и високи температури с две думи тежки за нас земеделците. Сортът Лазур, който имам от Семинарска къща Садово издържа на всички стресови ситуации, и не само, но през цялата вегитация се открояваше от останалите посеви пшеница от други селекции. Лазур ми даде най-добрия добив тази година- 800 кг/дка среден добив с много добри показатели. Искрено препоръчвам на колегите да опитат със сортовете на СЕМИНАРСКА КЪЩА САДОВО и да открият сорта подходящ за техния район. За мен и моето стопанство това е Лазур.
Атанас Демиров
Атанас ДемировЗемеделски производител
Read More
Казвам се Атанас Демиров и арендоваме земя в землището на Павел Баня, с. Черганово и с. Кънчево. От 2019 г. започнахме да сеем пшеница сорт „Земела“ закупена от Семенарска Къща Садово, чрез фирма Агрева. Тази година „Земела“ отново се представи добре с 620 кг/дка среден добив, като не отстъпи от останалите други два сорта, които сеем. Като се има предвид не особено добрите фактори през последните години ( суха есен, житни мухи и тн, ) „Земела“ се представи добре при нас. Поради тези причини продължаваме да го поддържаме и тази година отново заявихме базови семена за семепроизводство.
Стоян Стоянов
Стоян СтояновЗемеделски производител
Read More
Казвам се Стоян Стоянов и с моето семейство обработваме земеделска земя в землищата на община гр.Ген. Тошево. В нашето стопанство отглеждаме само имазамокс толерантни хибриди слънчоглед. След прилагането на хербицида и по препоръка на Николай Минчев използвах продукт на Solufeed-Тип Топ Турбо на максималната доза от 500 мл./дка. Посочените ползи от прилагането му видях още след 3-4 дни. Стресът и характерното жълтеене бързо бяха преодолени, както се вижда от снимките, които направихме заедно при обследване на полетата. Оставената контрола ясно показва това. Заложих на Solufeed-Тип Топ Тубо на 100% от моите площи със слънчоглед. Смятам, че продуктът има място в моята технология и в следващата година, като имам намерение да го използвам и при други култури, особено в ситуации на физиологичен стрес.
Иван Касапски
Иван КасапскиЗемеделски производител
Read More
Казвам се Иван Касапски и съм земеделски производител в землището на с. Кормянско, община Севлиево. По препоръка на специалистите от Агрева засяхме слънчогледа като вложихме площно 15 кг NP10-24 и сеитбата се извърши с ПЪРЛХУМУС с торовнасяне. Те ме увериха, че това е висококачествен хуминов екстракт, който подобрява аерирането на почвата, увеличава капацитета за задържане на вода и намалява загубите на хранителни вещества. На снимките е видим резултатът от ПЪРЛХУМУС и определено ще използвам продукта и занапред.
Борис Борисов
Борис БорисовПредседател на ЗПК Единство - с. Партизани
Read More
Здравейте, името ми е Борис Борисов и съм председател на ЗПК Единство -с.Партизани. Бих желал да споделя добивите си от сортовете Пшеница Земела и Лазур в моето землище. Сортовете са на Семeнарска къща Садово, с които работя от няколко години, и отглеждам,смея да твърдя, успешно. През изминалата стопанска година имах базови участъци от два сорта пшеница- Лазур и Земела. През вегетацията се държаха отлично, въпреки неблагоприятните и стресови моменти. Добивите които получих от декар са Лазур- 630 кг/дка, Земела – 615 кг/дка. Среден добив в моето стопанство е 600кг/дек. Семената са с отлични показатели.
ЕТ Борислав Универсал
ЕТ Борислав Универсал Фирма производител
Read More
Фаусто е безспорно изборът за успешно отглеждане на този вид култура (слънчоглед). От самото начало забелязах отличната им качествена селекция, което гарантира, че всяко посадено семе ще изникне със силен и здрав разтеж. Радвам се да отбележа, че хибридът Фаусто проявява отлична устойчивост срещу болести и неприятели.
Станислав Маврев
Станислав МавревАгроном, Пантекс Агро ЕООД, гр. Дългопол
Read More
Името ми е Станислав Маврев и съм агроном във фирма Пантекс Агро ЕООД гр. Дългопол. През пролетта на 2022 г. си заложих собствен опит с продукта Солифид Универсал – на поле от 400 декара – половинката напръсках с гореспоменатия продукт доза 200гр./дка. Няма да крия, че дни след като използвах Солифид Универсал третираната част от полето видимо изглеждаше по-добре от останалата половина, която бях оставил за контрола, но за мен, както и за всеки земеделски производител,е важно какво ще отчетем като добив. Разликата в добива меко казано ме изненада положително, т.к. на третираната част получих с 60 кг./дка пшеница повече от контролата.

Този пролет отново заложих на Солифид Универсал т.к. се убедих в качествата му.
Антон Андонов
Антон АндоновАгроном, ЕТ Джавит-Давид Бейтула, с. Карапелит
Read More
През 2022г. реших да закупя семена от селекцията на Семенарска Къща Садово. Спрях се на сорт Лазур, който е мека, хлебна пшеница с добри хлебопекарни показатели и има добра почвена и климатична пластичност. Исках да го сравня с другите сортове, които отглеждам и да видя как ще се представи при климатичните условия, които са при нас. Този сезон всички пшеници поникнаха много късно. Въпреки това Лазур успяха да развие 2-3 братя. Посевната норма е 25 кг/дка. Предсеитбено има 25кг NPK 15/15/25+15%SO3 и в началото на януари има 40 кг/дка карбамид. През пролетта показа добра устойчивост на отрицателни температури.

Очаквам жътвата, за да отчетем резултатите.
ЗП Шенол Кадиров
ЗП Шенол Кадировс. Искра, обл. Силистра
Read More
Тази година реших да използвам продуктите – Алианс и Трейлър за хербицидно пръскане в пшеницата и ечемика. След оглед и консултация с търговския представител на фирма Агрева, решихме да ползваме хербицида Алианс в ечемик и Трейлър в пшеница. При ечемика се спряхме на продукта – Алианс, защото е с две активни вещества и на полето преобладаваха трудни за контрол широколистни плевели като великденче, къпина, поветица и др. Доза на приложение, която съм използвал, е 10 гр/дка, за да се види и ефекта на почвеното му действие. Пръскането беше изведено рано на пролет по препоръки от екипа на фирма Агрева. Това беше направено с такава цел, че активните вещества на препарата да имат контакт с повърхността, преди пшеницата да прерасне. В продукта Алианс ми хареса това, че е селективен към културата, гъвкав е спрямо климатичните условия и може да се ползва при по-ниска температура.
Димитър Милков
Димитър МилковЗедемелски производител, гр. Ген. Тошево
Read More
Казвам се Димитър Милков, обработвам земеделска земя в землищата на общ. гр. Ген Тошево.

През миналата стопанска година използвах продукт на Solufeed – течен азот N34 в пшеница. Мотивът ми да се спра на този продукт е съотношението на формите на азота. Трите форми на азот в това съотношение елиминират вероятността от образуването на пригори. С този продукт допълних азотното хранене на културата. Положително мога да кажа, че ефекта е отличен и действието му повлия на добива и качеството на зърното.

Тази година отново залагам на Solufeed – течен азот N34, на 100% от моитe площи с пшеница.

Имате нужда от консултация?
Ние ще Ви помогнем!

×